Az ápolt, szikrázóan fehér fogak már az ókorban is az előkelőséget és a gazdagságot jelképezték, ezért fogfehérítést már a régi rómaiak is alkalmaztak.
Napjainkig természetesen a fogfehérítési technológiák rengeteget fejlődtek, mára egyre biztonságosabb és tartósabb eljárásokat fejlesztettek ki. Ennek köszönhetően széles körben terjedt el az alkalmazása a világban, ami egyre csökkenő árakat eredményez. Így az exkluzív kezelésből mára egy általánosan elfogadott és tömeges felhasználású fogászati eljárás vált.
Ma, a XXI. században is tapasztalhatjuk, hogy a fehér fogak harmóniát sugároznak, egészséges, ápolt megjelenést eredményeznek, amely sikeresebbé tesz bennünket a párkeresésben, egy új munka megszerzésében, a karrierünk építésében és minden olyan helyzetben, ahol megítélnek bennünket.
Dr. Győrfi Adriennetől, a Professzionális fogfehérítés című tankönyv szerzőjétől megtudhattuk egy korábban adott interjújából, hogy tapasztalata szerint egyre nő a fogfehérítés iránti kereslet és jelenleg sokkal többen igénylik, mint ahányan meg tudják fizetni. Továbbá azt is elmondta, hogy azok a páciensek, akik már költöttek a fogfehérítésre azt követően sokkal jobban odafigyelnek a szájhigiéniára, gyakrabban járnak fogkőleszedésre és volt már olyan páciense is, aki a fehér fogainak megőrzése érdekében leszokott a dohányzásról.
A dohányzás a fehér diéta ideje alatt kerülendő, így a füstölésmentes néhány nap jó próbája lehet minden dohányos számára a leszokásra. Szerencsére a finom fogásokról már nem kell lemondani, most, hogy megjelent a fogfehérítés utáni Fehér Diéta szakácskönyv. Mi is az a fehér diéta? A legtöbb fogfehérítési eljárást követően fehér diétát kell tartani, azaz csak fehér színű alapanyagból készült, világos színű ételeket lehet fogyasztani, sav és zsírmentesen kell étkezni. A diéta hossza fogfehérítési eljárástól függően 2-14 nap.
A szakácskönyv 71 receptet, minden napszakhoz illő fogásokat tartalmaz. Megtalálhatók benne az egyszerű 5-10 perc alatt elkészíthető ételek és olyan exkluzív fogások is melyek egy családi összejövetelen vagy akár egy white party-n is felszolgálhatók lennének. Az ételek ízviláguk szempontjából is változatosak, a francia, a spanyol, a távolkeleti és a magyar konyhából is merít. Azok a fogfehérítésen átesett páciensek is megtalálják a megfelelő recepteket, akik laktóz-, vagy gluténérzékenyek valamint a vegetáriánusok is. Vomberg Frigyes, a szakácskönyv lektora szerint, olyan változatos húsételeket is tartalmaz a receptgyűjtemény, hogy azoknak is ajánlja, akiknek figyelniük kell a megfelelő mértékű fehérjebevitelre.
A receptkönyv természetesen remekül használható a fogfehérítésen kívüli időszakokban is, ételeit nagy örömmel fogyaszthatják az egész évben.